Jag hittade igen den beskrivning jag byggde mitt plein air stativ efter. Dock valde jag skivmaterial själv. Den

I fält.

gänginsats han förespråkar var nog vad som fanns då, men nu finns hos fotohandlarna en gänginsats med innergäng för stativ och yttergäng för trä. Den fungerar riktigt bra tycker jag, Borra upp ett lagom tight hål, droppa i lämpligt lim (lite) och skruva i insatsen. Den sitter. Som skivmaterial kan man använda de pannåer som finns i handeln, välj lämplig storlek för dig. Glöm inte att även dessa bör lackas innan bruk. Den bästa skivan får du av 4mm björkplywood, lite billigare är furuplywood.

Vad är då lämpligt lim ? Jag hade s.k.. superlim av tunnflytande sort, den letar sig in och hugger snabbt fast sig. Vanligt vitt trälim för utebruk går säkert bra.

Här är filmen av Andy Beck på U-tube när han bygger staffliet.

Här kan du se honom i verksamhet med sitt staffli. Bruna hunden är ett extra trivselinslag, ingår inte i ordinarie utrustning.