En tuff liten blåmes målad i oljepastell. Det här är min första oljepastell målning. Det var verkligen skillnad mot de Aquastick pastell jag använt förut. Här blandar och slätar  man ut färgerna betydligt lättare. Men också kladdigare om fingrarna. Kul att få kladda lite på papperet.
Jag använder Sennelier Oil Pastel för artister köpt hos Zinkvit.
Papper W&N Pastel, använder även Sennelier Oil Pastel Pad med skyddspapper mellan arken. Båda verkar vara bra papper för ändamålet.

En oljepastell är lite annorlunda än övriga medier. Den torkar inte. Den är alltid lite lös och oljig, därför måste man rama in den med glas och passepartout som är tillräckligt tjock för att hålla bilden borta från glaset, annars blir det oljiga fläckar inuti på glaset.

Fler bilder i pastell här. 

Blåmes på pinne i oljepastell A4

Blåmes, oljepastell nr 52