Bollnäsgrillen ligger vid Bollnästorget på Skansen i Stockholm.
Jag tog pendeltåget till kungliga myrstacken via Märsta då spåret via Arlanda blev upprivet vid en urspårning. Fortsatte från Sthlm C med spårvagn 7 till Skansen. Löste ett årskort, kostar mindre än två dagsbesök och ger rabatter på området. Gick en runda för att få se någon av de ”vilda” i sina inhägnader, men de höll sig nogsamt gömda. Även järv och fjälluggla höll sig undan.
Gick till Bollnästorget för där finns bra med platser att sitta vid. Hittade ett bord i skuggan, skönt. Inmundigade lite förtäring som té och medhavda mackor. Påfågel och Måsar höll koll på oss rovapor.

Efter denna fest tog jag fram skissblocket och några tuschpennor. Jag påbörjade en skiss över vad jag såg framför mig, det blir Bollnäsgrillen, ännu stängd. Satt en god stund och skissade, tittade, mätte, skissade osv. Det blev lite avbrott då och då när den stolta Påfågeltuppen spatserade förbi. Även de stationära Vitkindade gässen travade runt på området, några med relativt nykläckta små dunbollar i släptåg.
Så småningom känner jag mig färdig med skissen, kollar såklart när jag kommer hem om något behöver justeras.

Klockan har blivit lite för mycket så jag kommer att hamna i pendeltrafikens rusningstid. Går mot utgången via Skånegården där några kanadagäss retar de mycket större och feta skånska gässen, men de viker av från varandra utan något bråk.

Det blir buss 7 istället för spårvagn, går lika bra det. Gör lite inköp i centrum och tar mig ner till Stockholm city. Det kommer snart ett kort tåg  som ska gå till Uppsala (linje 40) . Kliver ombord och vi åker iväg… men… i Solna tar det stopp, stopp på riktigt, polisen  har stoppat all trafik på tåg och bussar i området p.g.a. en skjutning.
Vi blir stående läääänge . Att jämföra detta överlastade pendeltåg för en boskapstranssport är alltför vänligt, att då bli stående över en timme suger. Många lämnar tåget så jag lyckas glida ner på en sittplats. Men nu har man bestämt att detta tåg ska vända i Upplands-Väsby, så nu visar det sig att nästa tåg till Uppsala går om… 58 minuter.
Nu har jag sett Upplands-Väsby station i en hel timme, många tåg passerar i olika riktningar och pendel till Märsta går ofta, likaså mot Sthlm.

Så äntligen kommer ett tåg enligt angiven tid märkt Uppsala, ett långt tåg, så alla väntande får sittplats. Resan startades strax efter 16, jag klev in genom dörren 21.02 och fick höra om skjutningen i Solna på nyheterna, den misstänkte gärningsmannen var i förvar men skadad.

Sov i tolv timmar denna natt.