En ny sida om bläckpennor, såväl reservoarpennor som dip-pennor samt egentillverkning.

Jag har en tid förkovrat mig lite i vad som finns idag på marknaden. Den billigaste reservoarpennan kostar i Juli 2023 28 kronor medan den dyraste ligger på runt 8000 kronor. Den dyra är handgjord i bambu. brrrfrrr.

Jag använder en Lamy Safari för runt 150 – 250 kronor beroende på säljställe.
Jag använder gärna dip-penna en modell utan reservoar, bara skaft och stålstift som jag doppar i bläcket och ritar/ skriver med.

Jag har även provat att göra som de gamla Egypterna och Grekerna, penna av vasstrå.. det går riktigt bra när jag väl fått till spetsen. Jag har även provat med blompinne av bambu och det gav ett hållbarare resultat med vassare spets efter en tids användning.

Slutsatsen blev alltså att du kan göra dig en dip-penna gratis, förutom egenarbetet då, av ett vasstrå, under förutsättning att du får tag på vass, helst en torr vinterståndare. Annars blir det en blompinne av bambu för några kronor.

 

Se hela sidan här

Bilden visar en reservoarpenna av märket Lamy Safari i en rödbrun färg.

Lamy Safari reservoarpenna med adapter.

Biden visar ett vasstrå med en ände spetsad för att fungera som dip-penna.

Dip-penna av vasstrå.

 

 

 

 

 

Jag har en tanke på att sätta ett stålstift på en fjäderpenna, men sådana finns ju att köpa färdigt.