Dagens lunch blev torskrygg med wokgrönsaker gröna ärtor och råris samt räksås. Jag kokade råriset enl. förpackningens recept. Torskbitarna låg i kylen för upptining över natten, på morgonen tog jag fram dem och saltade med Himalaya salt och kryddade med svartpeppar. Så får de ligga tills det är dags för tillagning. Lägger på en avlång bit smör som får rinna nerför torskbiten när den tillagas.

Kör dem i airfryer till en innertemperatur på 58 grader, fick sedan ligga tills det övriga var klart. Kokade grönsakerna några minuter. Såsen blev en standardbas med vetemjöl, smör och mjölk smaksatt med hummerfond (Bong) och skalade räkor och dill tillsatta på slutet.

Det förstår väl vem som helst, det blev gotteligott. Torsken blev definitivt inte som sjukhusens långtidskokta tork. Dyr men god. Du vet väl att fisk ska simma i såsen ! Mycket sås alltså.