Vid midsommarfirandet på skansen får man inte vara folkskygg, Snacka om flockdjur, och alla eller de flesta tillbad på gammalt hedniskt vis en hög klädd stolpe med lite tingeltangel på. Jooodå jag sällade mig till flocken en liten  stund. Sedan tog vandringslusten över och jag gick runt på området, eller tänkte, för det var så mycket människor överallt så jag hittade snart en skuggig och ledig plats och vek ut min medhavda pall, tittade på de tama vildfåglarna i dammen, gräsanden och en Vitkindad gås gick att mata ur hand. Jag åt upp det mesta av medhavd lax och  korvmackor själv.
Jag tog en  lov över den stora allsångs scenen där det var öppet att passera i dag. Alla stolar utställda nu för Tisdagens stora öppning av årets allsång på skansen.
Bredvid såg jag en byggnad som jag tidigare missat, det var Ferdinand Bobergs lilla observatorium som jag stannade och gjorde en skiss av. Mer info om observatoriet på ( https://mirasmirakel.blogspot.com/2013/06/bobergs-lilla-observatorium.html )
Därefter fortsatte jag hemåt med spårvagn, pendeltåg och buss. Biljetten för hela resan kostade 53 Sek. i vardera riktning.