Aktiverat Nedre föret, SMSS-CBMZ

I dag, Påskafton 2016 packade jag den lilla ryggsäcken med radioprylar och begav mig mot Nedre föret vid Sunnersta herrgård. Jag började min promenad i lugnt tempo, men efter en stund passerade jag en lämplig busshållplats där jag läste tidtabellen och satte mig ner och väntade tio minuter på bussen som går förbi nämnda herrgårds väg.
3 hållplatser senare och drygt en halvtimme innan jag beräknade komma fram började jag montera stationsplatsen. Här syns min nedreforet3
vertikal till vänster och radion på sitt stativ. Sjön börjar bakom cykelvägen som syns som ett grått streck genom bilden, mest sumpmark en bra bit ut. Även här finns en grillplats, dock osäkert om den tillhör herrgården eller kommunen. Den stol jag har här kan verkligen rekommenderas trots sitt höga pris. Swestool är svensktillverkad och väl avpassad för tunga svenskar, inte som de asiatiska man kan finna på vissa varuhus.

Jag körde under detta pass mellan 11:38 och 12:35 GMT 20 st stationer utspridda över landet. Aktiverade både cw och ssb moder. Märkliga konditioner med kraftigt brus S5 som plötsligt försvann för att strax komma tillbaka, on-off effekten.

Hemresan blev med apostlahästarna, passar ju bra i dessa påsketider. Det tog ca. 50 minuter att komma hem till fots. Det var faktiskt en skön lugn promenad och bilisterna stannade så snällt vid övergångsställena.

nedreforet2

Kan du se djuret på bilden ?

nedreforet4

Sjön med utloppsdike som kommer från stn platsen.

Nedreforet1

Vägvisare för vilsna.

nedreforet3

Stationsplatsen nedanför herrgården.

vilande kyckling

Skön vila efter dagens långpromenad.