Aktivering av SMFF 4035 Bäcklösa N2.

I detta nådens år 2015, den tionde  månaden och den tredje dagen gack jag mig ut i den skrämmande naturen. Till sällskap hade jag Linnés minne och klev några meter på en stig uppkallad efter honom. Här lär han många gånger ha passerat under sina exekutioner med sina lärjungar.

Jag hade nu ett annat mål bredvid denna stig, nämligen toppmärket i detta reservat.
Det tar ca 15 minuter från min dörr till denna markering. Passerar på vägen en kulturell uppenbarelse, en återvinnings station av lokal art. 🙂
Väl framme och alltför varmt klädd satte jag upp min utrustning. Den består av en IC703+ med tillhörande SLA batteri på 7 Ah och en hembyggd manipulator. Antennen är en portabel (så klart) vertikal för 80 till 6 , möjligen även 2 meter. Radion placeras på en träplatta som är monterad på ett kamerastativ. Så är även antennen monterad, fast inte samma stativ. Jag själv monterar min ädla bak på en svensk uppfinning, en walk stol Comfort 55 cm, en trebent hopmonterbar sak som är riktigt stabil och bra. Tar liten plats i packningen.  Obs detta är den dyra svensktillverkade typen, det finns en billigare som är väldigt lik men tar inte lika stor last 😉 och är tillverkad i Asien men den har samma huvudman.

När allt monterats ihop och antennen stämts av för 7024 började jag sända cq ff, det blev snart napp. Lite förvånad blev jag då det var ES1IP som svarade och gav mig 599, tack för det. sedan kom de på ett pärlband, sm2, sm4, sm5, sm6, sm7, DL5.
Helt klart att antennen har en viss utstrålning. Ska bli kul att köra lite mer på andra band. 3m teleskopspröt och 2 jordlinor för 40 – 10 meter samt en avstämnings spole. dessutom en unun på 1:1.

Videosnutt från dagens område.

Bilder från dagens område.