En tur till Stordammen, SMSS CVSU

En solig och sval lördagsförmiddag, vinden blåste bort sig själv. Packningen redo för utflykt. Matsäcken just färdig. Frukosten uppäten och balanserad.

Då ringer telefonen, hej jag är här nu. Det var Anders SM58383 som kom för att hämta mig. Jag slängde på mig 35 L ryggan och den lilla väskan med maten i och for iväg som en nedåtgående raket i hissen. Vi laddade skruttomobilen och for ut till Nåntunastugan där vi skulle träffa Hans SA5BVE för fortsatt färd i hans bil till målet.
Snart skulle det uppdagas att min minnesbild av kartan inte stämde längre. Så vi fick börja söka och tog till mobilens gps funktion. JA den hittade en väg, så framåt tappra kamrater.

Vi hamnade vid en för mig okänd transformatorstation där vi parkerade och fortsatte i

SANYO DIGITAL CAMERA

Min uppriggning med platta på stativ och liten skrivyta.

riktning mot målet. Efter ca 1 km var vi framme, något längre än tänkt.
Började med en kopp uppiggande té och fortsatte sedan att upprätta stationen.
Hans upprättade en trap dipol för 40 och 80 meters banden medan jag satte upp min nya random wire med 64:1 balun.

Här kom klungor av människor vandrandes förbi och tittade förundrat på oss. Det var inte många som frågade vad vi gjorde, de som frågade mig hade oflytet att komma mitt i ett qso, så jag pekade på hörlurarna och såg ursäktande ut (tror jag ).

Vid ett tillfälle hörde jag ett kraftigare knakande bakom mig, lät nästan som en älg nädå det var en häst med ryttare.
Grill var medhavd. Troget utsläpad av Anders. Han skötte hela köksdetaljen sånär som att vi fick grilla våra stycken själva. Baconlindad tjock grillkorv med grillkrydda var inte fy skam.

Jag var nöjd med dagens resultat vid smss trafiken. Det blev tidvis en liten pile up. Däremot blev vårat försök at köra smff misslyckat. Trots att jag hörde flera wwff stationer med signalrapporten 59 så svarade dom inte, de körde bara stationer på andra sidan Östersjön. Hade vi  kanske något atmosfäriskt lock över oss ? Jag gjorde cq anrop en stund men fick inga napp. När vi kom hem tittade jag på RBN sidan och där var det bara en station SK3W som hade hört mig, brukar bli några fler.
Totalt körde jag 28 stationer  varav tre utländska, bl.a. LZ, så jag gick i alla fall ut under förmiddagen. 13 av qso,na var cw samtal på smss.

Utrustningen var radio IC-703+, antenn 15,3 m RW med 64:1 balun lågt monterad, batteri 7,2 A 12 V bly-gel.

jag-vid-stordammen-2016-09-17

Jag i full action med SMSS qso,n.                                  © Foto Anders Karlsson SM58383