Mini fältdag med prov av C-pole.

Vi var ett par operatörer som samlades vid klubbstugan den 3/8 för att köra lite radio och prova utrustning. SA5BVE, SM5MEK och AK. Det blev så att våra nybyggda C-Pole antenner kom i blickpunkten. Jag monterade upp min lite snabbt i ett 6 m metspö där översta sektionen var borttagen.
Så kom Hasse SA5BVE och behövde en adapter till sin. Det visade sig att den inte fanns här, så han böt till en dipol istället.
Radioprognosen för dagen var inte god, på morgonen var allt ”rött” = riktigt dåligt. Men mitt på dagen var det ändrat till gul, fortfarande dåliga men användbara konditioner.

Kontentan blev att C-polen vann med en våglängd, den gav bättre hörbarhet med lite starkare signaler, men den är ju endast för ett band, nämligen 20 m. Inte så förvånad, en monobandsantenn är i regel lite bättre på sitt band än multibands antenner, dessutom var det ju olika polarisation, dipolen slopande horisontell medan H-Polen är vertikal.
Några stationer blev körda av mig, DD2CW/P (FF), TM6G, DK6SP, 2E0HPI/P (FF) och GX3WIM klubbstation som kördes från Wimbeldon, strax utanför tennis stadion.
Min radio var IC-703+ och Hans hade en FT-817ND. Båda kördes med 5 W.

Vi hade det bra hela dagen med avbrott för mat vid grillen.

SANYO DIGITAL CAMERA

Toppen på C-pole

SANYO DIGITAL CAMERA

Botten på C-Pole med balun.