Anden i flaskan !

Nyligen var jag nere vid en öde strand av Mälaren och körde lite qrp qso,n. Efter en stund behövde jag ta en bensträckare och gick i strandkanten, plötsligt slog jag till mot något hårt, trodde det var en sten, men upp kom en kopparpryl. Det såg ut som en gammal oljelampa med en långsmal pip, eller en liten kaffepanna i koppar.andeiflaska
Jag tog upp den och tittade på den, lite ärgig var den men i övrigt hel. Jag skakade på den och det rasslade lite, lät som småsten. Kämpade någon minut med att få upp locket, och plötsligt släppte det med ett ”plopp”. Ut svävar et grått moln med ett svagt väsande. Ur molnet visar sig en figur som ur sagornas anden i flaskan.
Figuren säger: ” Tack för att du släppte ut mig, som belöning ska du få önska dig precis vad du vill”.
Hmmm, här var goda råd dyra och bara en dimmig ande att fråga, nåja jag kontrade med: ”Jag bor i ett hyreshus och har begränsat med möjligheter till antenner, jag önskar mig en hög mast med alla upptänkliga antenner i för amatörradio.”
Anden, för det var nog en sådan, gnuggade sig på hakan en stund och sade sedan  .” Din önskan är mycket svår då myndigheterna är så svåra att få byggnadstillstånd för en sådan konstruktion dessutom tror jag att både hyresvärd och grannar skulle gå med facklan för att slippa den, så det blir nog för svårt även för en så mäktig ande som mig, har du inget annat du önskar dig?
Då kom jag på en sak och tittade i min logg. Jag sade :” Ande du mäktige den här stationen som jag körde 1983 har jag inte fått något QSL kort från, kan du ordna ett ? ”
Anden svepte sig över min axel och tittade i loggen, suckade lätt och sade :” Ok vill du ha masten i galvat, aluminium eller rostfritt stål ? ”ande2

Tänk vad ett missat qsl kort kan göra. 😎

Om SM5MEK

Amateur Radio operator. Devoted to QRP and CW both portable and home.
Det här inlägget postades i antenner, övrigt, QRP, Senaste Nytt och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.