AnyTone AT-D578UV ny radio.

Anytones senaste mobila basradio AT-D578UV+V2 har nu kommit till mitt radio schack. Det är en mobil radio för analog och digital (DMR) amatörradio med effekterna 1-50 W på 2 meter och 1-45 Watt på 70 cm banden.
Den har även mottagning av FM radio och flygbandet. Faktiskt kul att kunna höra flygrörelserna runt staden, även militärt och helikoptrar samt privatflyg.
FM radion bryts om det kommer signal på andra mottagardelen. Ja, den har duo RX.

Jag fick tänka till en del och rätta en del rena fel i codepluggen, men det får man nog räkna med i en så komplex programvara som det är. SG5DV är loggad som digital men ska ligga som D/A repeater. Det var inga scanning listor inlagda i kanalerna. Åsså en del  smågrejer som jag redan glömt.

Radion är kraftigt förbättrad mot förra modellen med främst bättre hårdvara (komponenter).
Till radion finns även ett skräddarsytt kraftaggregat som gör den till en bra basstation i en lådda med inbyggt nätaggregat och plats för radion ovanpå.

Jag hörde i dag en del marin kommunikation klart och tydligt både på K16, K25 och K72, samt L1.
Radiolagen förbjuder mig att skriva vad det handlade om, du vet väl vad som gäller ?
Nu scannar den flygbandet med en hel del trafik. Den är ansluten till en takantenn benämnd X50, kan inte hitta min X30. . (Hittade min X-30 och hemmabyggda J-Pole i förråd. Nu väl i säkerhet  hemma.)
Handapparaten bevakar DRM kanalerna via min hotspot.

 

Om SM5MEK

Amateur Radio operator. Devoted to QRP and CW both portable and home.
Det här inlägget postades i antenner, Blogg, övrigt, Riggar, Senaste Nytt och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.