En hemsida av Jan-Erik Östlund

Äppelsoppa

I dag är det kallt och disigt med isande vindar. Vad är då bättre än att sätta fart på grejerna i proteinlabbet.

Jag har torkade äpplen, riktigt torra sedan 2 år tillbaka, dessa måste jag göra något med, t.ex. äppelsoppa a la försvarets äppelsoppa.

Jag finfördelar äppelringarna så det bara blir småflis kvar av dem.
Till detta tar jag strösocker och rörsocker samt russin och lite potatismjöl.
Detta blandas och kokas upp i vatten och sjuda i några minuter, ev. kan det vara bra att låta soppan stå några minuter efter kokningen för värmeutjämning.

Äppelkrosset

Ingredienser:

  • 20 g äppelkross
  • 40 g strösocker
  • 10 g russin eller mer
  • 20 g rörsocker
  • 10 g potatismjöl.
  • 7-9 dl vatten.

Den här soppan är en liten sockerchock för kroppen. Du kan säkert mixa lite med olika sockerarter, rörsockret är med för att få en mustigare smak på soppan. Potatismjölet ger en trevlig simmighet och soppan blir inte lika rinnig. Potatismjölet kan uteslutas men soppan blir då mer som en dryck. Vattenmängden blir ungefär 3 dl med 1 struken dl pulvermix.

Bon Appetit. Så enkel och så god. Friluftsmat som den ska vara.

© 2024 SM5MEK — Drivs med WordPress

Tema av Anders NorenUpp ↑