APRS funkar utåt nu.

Jag kan nu även lägga in brytpunkter i APRS kartan för att få en bättre spårning. Det var lite bökigt när jag cyklar men med Bluetooth styrd PTT- knapp på styret och radion inställd på att skicka en position när PTT aktiveras så funkar det fint.
Satt i dag och mediterade på en liten allmän brygga vid Sunnerstaviken och lyssnade ömsom på fåglarna och talarna i radion.

Mitt största sällskap i dag.

Sök på sm5mek-7. Sm5mek-5 är min mobil, -5 däffö att de int e nån radio. ;-)> De lärde tvistar om det ska vara -10 eller -5 på mobiler med aprs. Den ska ses som en telefon och inte nätverk utan RF (-10)
SM5MEK-1 är min hotspot, internetkopplingen till mobila bredbandet på vilket jag även kan köra min I-pad som då har SM5MEK-11. (Dator) när jag är i fält.

Här satt jag: info från APRS.fi.
59°48.02′ N 17°39.75′ E (Sunnerstaviken-bryggan)
2021-05-28 15:00:48 – 2021-05-28 15:20:26
https://sm5mek.se
[APBM1D via SG5DV,DMR*,qAR,SG5DV]

Vädret var strålande efter flera dagars strilande, svanen ville ha mer men det tog slut på mutor, då lät det ”fräääässssss”

Om SM5MEK

Amateur Radio operator. Devoted to QRP and CW both portable and home.
Det här inlägget postades i Blogg, DMR, Foto, Natur, Okategoriserade, övrigt, QRP, Senaste Nytt, Väder och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.