Enkel strömfördelare med voltmeter.

BasqueBelarusianCatalanChinese (Traditional)CroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFinnishFrenchGalicianGeorgianGermanGreekIcelandicIndonesianIrishItalianLatvianLithuanianMacedonianNorwegianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwedishTurkishUkrainianWelsh

Strömfördelare för att koppla samman flera enheter till ett batteri och solpanel.

Jag kände ett visst behov efter en fördelare så jag kan koppla samman olika enheter till en gemensam strömkälla. Även solpanel eller laddare ska gå att ansluta.

Det är ju ett enkelt projekt. En dosa med en ingång och flera utgångar övervakat av en digital voltmeter.

Jag tog en tom kulodosa för elinstallationer och monterade på ett antal Anderson Power Pole kontakter på sidorna och ett par polskruvar samt en liten digital voltmeter inköpt från Kina med en liten vipp brytare för att kunna stänga av mätaren.

Jag ansluter alla minus (svart) med varandra och alla plus (röd) med varandra. Med kraftiga ledare blir det stadigt. Voltmetern och brytaren monteras på toppen av dosan, bredvid förslutnings skruven.

Använder man Anderson Power Pole så spelar det ingen roll vilken kontakt som används som in och ut, de är alla lika, så länge jag inte ska mäta strömstyrkan. (A). Då måste man ansluta A metern vid spänningskällans ingång , därmed utse ett uttag för detta.

klicka på bilderna för större vy.