Kalibrera komponent testaren LCR-T4-H

BasqueBelarusianCatalanChinese (Traditional)CroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFinnishFrenchGalicianGeorgianGermanGreekIcelandicIndonesianIrishItalianLatvianLithuanianMacedonianNorwegianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwedishTurkishUkrainianWelsh


Jag skaffade mig nyligen en komponent testare av enklare slag. Den heter LCR-T4-H och köpes från Kina. Min tog 32 dagar på sig att komma hem.
Den drivs med 9 volts batteri och fungerade direkt. Men… den mår bra av att kalibreras och det är enkelt.

Gör dig en trebent pryl av komponentben och ta fram en kondensator på 1nF (104).

Trebenta kortslutningen.

Sätt den trebenta prylen i den stora hållaren med spak, i hål nr 1, 2 och tre så alla tre är kortslutna. Hålnumren finns mellan display och komponenthållaren på kretskortet. Starta nu testaren, den känner själv av att det är testläge och jobbar en liten stund, föralldel stanna kvar för plötsligt säger den att du ska ta bort kortslutningen, gör det och inget annat. Snart nog ber den om en konding på 1 nF, sätt den förslagsvis i hål 1 och hål 3, vänta lite så får du alldeles strax en nykalibrerad testare. Den säger till när det är klart.
Mellan komponenthållaren och tryckknappen finns några lödytor som är avsedda för

Lödpadsen för ytmonterade komponenter.

ytmonterade komponenter.

Vill du ändra bakgrundsbelysningen / kontrast så håller du in den runda knappen tills info kommer på skärmen.

Inbyggnadslåda köpte jag från Electrokit.
Jag får själv göra de stora hålen för display mm. Verktyg till detta kan vara lövsåg, Dremel eller vad man har, borr och fil t.ex.

Lycka till.