DMR och digital APRS

Det där med DMR och digital APRS verkar ju fungera. Jag lyckades få till alla värden så de stämmer överens, ja även på Brandmeister ska man lägga in lite uppgifter, det är lätt att glömma så man kan slita håret av sig utan att få till det. Nu slapp jag det.
Du kan nu se mina rörelser på webben, APRS.fi Sök efter följande signaler : SM5MEK-5 telefonen, SM5MEK-7 är radion. Den har en lång rapporttid inställd, rapporterar bara var tionde minut. (Har numera gått ner till 180 sek. då ”svansen” visar konstiga spår annars. När jag cyklar kan det fortfarande bli lite fel men det går att se positionen vid bryttiden var tredje minut.)

Jag har nu haft riktiga kontakter både analogt och digitalt med Svenska amatörer. Det hörs även utländska stationer från hela världen, USA, Kina, Taiwan, Italien med många flera. Det beror på vilken talgrupp man ställer in. Talgrupp 9990 är särskilt intressant, en mycket trevlig röst fick jag kontakt med, men han hade en ovana… sade bara samma sak som  jag sade. 😉 Det är en så kallad papegoja som finns för att kunna göra tester utan att störa på trafik kanaler i övrigt. Mycket bra grej, (om man tycker det är ensligt och tyst så kan man få sällskap av sig själv.) Mer om talgrupper här.

Om SM5MEK

Amateur Radio operator. Devoted to QRP and CW both portable and home.
Det här inlägget postades i DMR, DX, Okategoriserade, övrigt, QRP, Senaste Nytt och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.