En hemsida av Jan-Erik Östlund

Enkel Bearnaisesås kallslagen.

Originalet av bea är ju den med smält smör, den är ljummen vid servering och har begränsad hållbarhet. Den här kallslagna är det bättre hållbarhet på. Dessutom är den så lätt att göra.

Innehåll:

  • 3 äggulor
  • 3 dl rapsolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 msk torkad dragon
  • 1-2msk persilja
  • salt
  • vitpeppar
  • ev. en dutt fransk senap.

Den här är i grunden baserad på majonnäs men smakar inte alls som majonnäs.
Separera ägg gula från vitan och lägg i en mixerskål, fyll på med vinäger persilja och dragon och mixa ihop.
börja sedan att köra med mixerstaven och sakta strila ner oljan i blandningen tills den tjocknat, smaka av med salt och vitpeppar samt dijon senapen. Nu kan du krydda ytterligare med t.ex chili, vitlök, grillkrydda mm. Men var försiktig så kryddorna inte tar över i smaksättningen.

Här en länk till Matgeek,s video om bearnaisesås på riktigt. 😉

© 2024 SM5MEK — Drivs med WordPress

Tema av Anders NorenUpp ↑