Ett år till…

Jaha, så har det gått ett år till. Det 67.e i ordningen. I dag den 24/7  brukar jag fira lite extra, men i år är det alldeles för varmt. Får leka med min födelsedagspresent från mig, ett kamerahus från Nikon modell D5600. Den har många för mig nya funktioner att lära in.

I morgon tar jag och cykeln en tur till Märsta via Upplands Väsby för att hämta hem ett nytt och kraftigare batteri (11Ah) till cykeln. Det ger mig mer än dubbel räckvidd på turerna. Jag har väntat sedan Mars månad på att detta batteri skulle komma. Så ÄNTLIGEN.

Lite senare:

Pris 2500:- då ingick en ny laddare och extra fäste med bottenkontakt. Den nya laddaren blev riktigt varm, het. Så jag fortsätter ladda med den gamla som har samma tekniska spec.
Vilken skillnad det blev: Nu åker jag till mitt favoritkärr utan att ha känslan av att behöva gå halva vägen hem. En resa till de stora affärstemplen är inget problem, kan t.o.m. lägga in en tur förbi radioklubben på hemvägen.
Såg vid senaste besöket på Biltema att de har samma batteri på deras låghjuling. Måste kolla deras pris.

 

Om SM5MEK

Amateur Radio operator. Devoted to QRP and CW both portable and home.
Det här inlägget postades i Batterier, Blogg, Foto, Helg, Okategoriserade, övrigt, resor, Senaste Nytt och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.