Eyedropping är när man fyller hela pennans skaft med bläck via en pipett. Bläck på flaska är ju billigare än på ampull eller en kostsam adapter.

Jag fick som så mycket annat tipset på U-Tube . Det är en enkel process och pipett hittar du hos din materialförsörjare. (De flesta i alla fall). Det är inte alla pennor det funkar på, pennan får inte ha något öppet nivåfönster där man sen bläcknivån som t.ex. Lamy safari har. Däreot har jag prövat på Platinum Preppy och där var det mycket enkelt.
Du behöver bläck i flaska, en plastpipett, en liten tub armaturfett som ska vara silikonbaserat, jag köpte mitt armaturfett på Classe. ETT PAPPER ATT TORKA EV. SPILL MED. Bra kan även vara att ha något att ställa pennskaftet i vid fyllning.

Skruva loss pennskaftet och smörj in gängan på pennans frontdel med armaturfettet.
Öppna bläckflaskan och fyll pipetten.
se till att du har pennskaftet stadigt, fyll i bläck tills du kommit till början av gängorna längst ner i skaftet, alltså inget bläck på gängorna.
Ta framdelen och skruva på den på skaftet.

Nu har du en välfylld penna för många timmars skrift eller teckning. En Platinum patron rymmer 1,2 ml och konvertern något mindre. Skaftet rymmer ca 5-6 ml. en(1) ml i patron kostar ~5.60 medan en ml ur flaska kostar 3.30 av samma sorts bläck. Platinum Carbon. Det är en av få vattenfasta bläcksorter som går bra i reservoarpennor.

Som sagts i början video om denna procedur hittar du på denna U-Tube länk. Engelskt tal.

Vill du veta mer, sök på ” eyedropper ink pen” i din webbläsare.