En hemsida av Jan-Erik Östlund

Falukorvgryta

Så här i hösttider är ju grytor populära då de ger god värme och är dessutom enkla att göra, allt i ett.

Denna falukorvsgryta bygger på 600 g falukorv, men du kan lika gärna öka på med en hel ring falukorv, öka då på med övriga varor i motsvarande grad.

Skala och skär 6-8 potatisar i små bitar. Skiva en liten purjolök i centimetertjocka skivor. Tärna 600 g falukorv och 3 tomater.
Lägg allt i en gryta, tillsätt 3-4 dl vatten och 1,5 köttbuljongtärning. Koka 10 min och tillsätt därefter 1 stånd broccoli i mindre buketter, kan bytas ut till en halv blomkål. Låt koka ytterligare 5 minuter under lock.
Smaka av med salt och peppar. Eventuellt en liiiten nypa chili.

För slow cooker är ingredienserna desamma men du får räkna om tiden till din kokare. Gissningsvis 3 timmar hög.

© 2024 SM5MEK — Drivs med WordPress

Tema av Anders NorenUpp ↑