En hemsida av Jan-Erik Östlund

Formbröd Pan de mi

Detta formbröd hittade jag på en video upplagd av Jonas Cramby, han gav det namnet Pan de mi.formfranska1

2,5 dl jummet vatten
2 tsk torrjäst
2,5 dl röd mjölk
2,5 tsk salt
1 msk honung, helst flytande
Mixa ihop detta och ta sedan
12 dl vetemjöl special
Kör blandaren på medium i 2 minuter, låt degen vila 2 minuter. Kör sedan ytterligare 2 minuter
100 g smör bankas till en platt form mellan plastfolie. Kör på lågt varv och blanda i det bankade smöret i små bitar, kör tills det blandats in i degen.
Dra i degen sida mot sida i 2 varv, mjöla degklumpen lätt och lägg den på jäsning i bunken i 3 timmar täckt med plastfolie.

Dra i degen på nytt och mjöla ytan. Placera degen i en stor form med lock, ( min form är 13 x 30 cm rymmer 3 liter och har slip let beläggning.) Låt den jäsa tills den fyllt formen. Kör ugnen på 220 grader i 40 minuter.
Ta ut brödformen och låt svalna, ta av locket och tippa ur brödet med andakt.

Det här blir verkligen en Pandemi men en god sådan. AAaaah, doften,.. mjukheten men ändå hållbar… detta blir det mer av.

© 2024 SM5MEK — Drivs med WordPress

Tema av Anders NorenUpp ↑