En sous vide cirkulator har nu anlänt, märket är Emerio, effekt 800 W. För en god funktion behövde jag en kantin att ha vattnet i, visst man kan ha en större gryta volym 6 – 15 liter. Men jag köpte en förvaringslåda på Ikea. Kanske liiite stor men…
Det behövs ett lock med uttag för cirkulatorn. Sådana uttag finns inte på Ikeas lådor men kan lätt ta upp. Cirkulatorn behöver ett hål på 70 mm diameter och vaniljsockerburken råkade vara just 70 mm.
Hur jag gjorde syns på bilderna nedan. Jag använde en glödritningsapparat för att få upp hålet.

När det var klart fyllde jag på med varmt kranvatten och satte jag igång cirkulatorn och väntade på rätt temperatur, här 60 grader C. Jag lägger köttbiten i en ziplock påse från Ikea, den har dubbla förslutningar. Suger ur luften med sugrör för bästa möjliga vacuum utan maskin. det gick bra, påsen sjunker till botten så jag fick hänga den med en klämma på sidan för bästa cirkulation.

Behöver jag säga att det blev riktigt bra ? Efter en timme var köttet både mört och rosa på gränsen till rött. Med 65 grader hade det blivit lätt rosa. Bränner på ytan lite i en het stekpanna och på med en klick kafé de Paris. (aromsmör) och stekt klyftpotatis, stekt lök och snabbinlagd gurka.

En kort video där du hör och ser cirkulatorn arbeta.