Fortsatta experiment med vertikalen.

Jag vill inte ge mig, den ska gå bra, vertikalantennen med glidande avstämning.
Nu har jag gjord ett bottenrör lika långt som ett hopskjutet teleskopspröt, ca 70 cm. Dessutom har jag ett jordplan bestående av en sydd kabelstam innehållande en jordlina av vardera frekvens 80 – 10 m. Den har nu blivit lite mer radierande och lättare att stämma av, men jag har fortfarande lite reaktion vid handpåläggning av riggen, så en balun 1:1 ska provas vid antennanslutningen samt ytterligare en kabelstam för jord.
Dessutom har jag beställt 170 cm teleskopspröt för att prova om det räcker.

 

Om SM5MEK

Amateur Radio operator. Devoted to QRP and CW both portable and home.
Det här inlägget postades i antenner, byggen, QRP och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.