Frallor
Ljusa enkla frukostfrallor, passar även till soppa, fika eller som kuvertbröd.
18 frallor | Tillagning |
Ingredienser | 1 Med färsk jäst, smula jästen i en stor degbunke. Tillsätt och lös upp jästen i fingervarmt vatten max 38 grader. |
13 dl vetemjöl special | 2 Blanda i vetemjöl, olivolja och salt. Knåda till en fast deg. |
1 paket färsk jäst 50 gram | 3 Knåda degen i 5 minuter för hand eller i degblandare. |
2 tsk salt | 4 Låt degen jäsa övertäckt i degbunken i 30 minuter. Gärna på ett varmt ställe. |
2 msk olivolja | 5 Sätt ugnen på 225 grader. |
5 dl vatten | 6 Dela den jästa degen i tre delar. |
3 msk vatten, mjölk eller filmjölk att pensla med | 7 Rulla ut till tre avlånga korvar, likt baguetter. |
1 dl vallmo eller sesamfrön att strö över | 8 Dela varje del lite snett i 6 frallor av varje rulle (18st) |
9 Lägg ett bakplåtspapper på plåten | |
10 Lägg frallorna på papperet med någon cm mellanrum | |
11 Låt jäsa övertäckta i minst 20 minuter | |
12 Valfritt att pensla med lite vatten, mjölk eller filmjölk. Strö över frön. | |
13 grädda bröden i 15 minuter i mitten av ugnen till de får fin färg. | |
14 Ta ut frallorna och låt svalna gärna på galler 5-10 minuter innan servering. | |
Här skriver du en kommentar