Ljusa enkla frukostfrallor, passar även till soppa, fika eller som kuvertbröd.

18 frallor Tillagning
Ingredienser 1 Med färsk jäst, smula jästen i en stor degbunke. Tillsätt och lös upp jästen i fingervarmt vatten max 38 grader.
13 dl vetemjöl special 2 Blanda i vetemjöl, olivolja och salt. Knåda till en fast deg.
1 paket färsk jäst 50 gram Knåda degen i 5 minuter för hand eller i degblandare.
2 tsk salt 4 Låt degen jäsa övertäckt i degbunken i 30 minuter. Gärna på ett varmt ställe.
2 msk olivolja 5 Sätt ugnen på 225 grader.
5 dl vatten 6 Dela den jästa degen i tre delar.
3 msk vatten, mjölk eller filmjölk att pensla med Rulla ut till tre avlånga korvar, likt baguetter.
1 dl vallmo eller sesamfrön att strö över 8 Dela varje del lite snett i 6 frallor av varje rulle (18st)
9 Lägg ett bakplåtspapper på plåten
10 Lägg frallorna på papperet med någon cm mellanrum
11 Låt jäsa övertäckta i minst 20 minuter
12 Valfritt att pensla med lite vatten, mjölk eller filmjölk. Strö över frön.
13 grädda bröden i 15 minuter i mitten av ugnen till de får fin färg.
14 Ta ut frallorna och låt svalna gärna på galler 5-10 minuter innan servering.