Fullt ut fungerande mobilt DMR.

Nu har jag ett fullt ut fungerande mobilt DMR. Det tack vare handfast hjälp bland alla filerna av Johan Hansson (SM0TSC) som även är stormästare på den svenska servern.
Nu kan jag köra dels på hotspoten hemma via mitt fasta bredband eller repeatern SG5DV. Men det går även att köra via min mobila bredbandsdongel. Då drivs systemet av dels inbyggt batteri i bredbandet samt ett stort LiPol batteri på 10 A som driver hotspoten och även kan ladda bredbandet.

det är full fart på talgrupp 91, blir det tystnad måste jag kolla om något är fel, men allt  funkar. Det kan märkligt nog bli en del tysta luckor på TG91 (world).
På TG 2405 är det däremot signaltystnad som råder, i går fick jag en kille som bor i Grillby, men han satt på SK5AA i Västerås. Även han alldeles nystartad. Därefter en station från USA på TG…91… såklart. Hoppas få med några av de nyare amatörerna så vi får lite fart på högbanden igen, vi har ju även en vääldigt bra analog repeater på både 2m och 70 cm.

Programvaror som behövs förutom dator med tillbehör: Brandmeister och Pi-star. För att få tillgång till dessa måste du ha en radioamatörsignal och ansöka om ett ID nummerRadio-ID. Klicka på listen ”Generator” så kan du göra ansökan där. Just nu är det 198341 DMR ID,s registrerade.  På Brandmeister kan du även lyssna via datorn på denna länk.

Dagens utrustning är en radio AT-D878UV+ , hotspot en Jumbo MMDMR , mobilt bredband med wifi ZTE 4G (Telia). Batteri GP-power bank.

Allt för nu de SM5MEK.
PS Vill du ha tag i en Hotspot med suverän möjlighet till assistens och bidra med någon krona till driften av systemet, köp din Hotspot av SM0TSC Johan Hansson. (Tacti[Com]) Han är även agent för Engelska Sotabeam. Mer information finns på denna adress.

Om SM5MEK

Amateur Radio operator. Devoted to QRP and CW both portable and home.
Det här inlägget postades i Senaste Nytt. Bokmärk permalänken.