God korvgryta.
En värmande het och god korvgryta när det är lite vårkyligt ute sitter fint i kistan.
Passa på och gör en kylskåpsrensning för här är det lite som man tager vad man haver. En grund kan vara enligt nedan.
- 6 potatisar
- 1 liten purjolök
- 2 gula lökar, små.
- 600 gram falukorv eller annan god korv.
- 1 burk krossade tomater (Mutti)
- 4 dl vatten
- 1-1/2 köttbuljongtärning eller motsvarande fond.
- 1 stånd broccoli eller 1/3 del blomkål, även bladen.
- 1-2 morötter
- 1/3 del fänkål
- 3-4 champinjoner
- 3 msk hackad persilja
- salt och peppar eller andra kryddor efter smak.
Skala potatisen och skär den i bitar. Skiva ner purjon i cm stora bitar och dela gula löken i bitar. Skala och skiva morötterna, finfördela fänkålen. Häll på tomatburken och vattnet samt smula ner buljongtärningen. Låt koka upp och koka sakta i 10 minuter.
Under tiden fördela svampen i lagom stora bitar. Fördela korven i lagom munsbitar. dela även blomkålen / broccolin.
Efter 10 minuter lägger du i detta i grytan och strö över persiljan. Låt koka ytterligare 5 minuter, smaka av och krydda efter smak. Låt koka / sjuda ytterligare 5 minuter.
Slow cocker tid ca 3-4 timmar hög. Lägg i allt i grytan utom de gröna kryddorna (persiljan)och prova morot och potatis efter ca tre timmar, när de mjuknat lägg i persiljan och rör om, låt sjuda ytterligare 15 min. Smaka av och ev. kryddning.
Har du mer grönt av restformat i kylen ? T.ex. palsternacka passar gottigott här.
Skulle det till äventyrs bli något över, frys då in det i portionspåsar när det kallnat, krydda ev. vid uppvärmning.
Försvinnande gott.
Här skriver du en kommentar