En hemsida av Jan-Erik Östlund

God korvgryta.

En värmande het och god korvgryta när det är lite vårkyligt ute sitter fint i kistan.

Passa på och gör en kylskåpsrensning för här är det lite som man tager vad man haver. En grund kan vara enligt nedan.

  • 6 potatisar
  • 1 liten purjolök
  • 2 gula lökar, små.
  • 600 gram falukorv eller annan god korv.
  • 1 burk krossade tomater (Mutti)
  • 4 dl vatten
  • 1-1/2 köttbuljongtärning eller motsvarande fond.
  • 1 stånd broccoli eller 1/3 del blomkål, även bladen.
  • 1-2 morötter
  • 1/3 del fänkål
  • 3-4 champinjoner
  • 3 msk hackad persilja
  • salt och peppar eller andra kryddor efter smak.

Skala potatisen och skär den i bitar. Skiva ner purjon i cm stora bitar och dela gula löken i bitar. Skala och skiva morötterna, finfördela fänkålen. Häll på tomatburken och vattnet samt smula ner buljongtärningen. Låt koka upp och koka sakta i 10 minuter.
Under tiden fördela svampen i lagom stora bitar. Fördela korven i lagom munsbitar. dela även blomkålen / broccolin.
Efter 10 minuter lägger du i detta i grytan och strö över persiljan. Låt koka ytterligare 5 minuter, smaka av och krydda efter smak. Låt koka / sjuda ytterligare 5 minuter.

Slow cocker tid ca 3-4 timmar hög. Lägg i allt i grytan utom de gröna kryddorna (persiljan)och prova morot och potatis efter ca tre timmar, när de mjuknat lägg i persiljan och rör om, låt sjuda ytterligare 15 min. Smaka av och ev. kryddning.

Har du mer grönt av restformat i kylen ? T.ex. palsternacka passar gottigott här.

Skulle det till äventyrs bli något över, frys då in det i portionspåsar när det kallnat, krydda ev. vid uppvärmning.

Försvinnande gott.

© 2023 SM5MEK — Drivs med WordPress

Tema av Anders NorenUpp ↑