En hemsida av Jan-Erik Östlund

Helstekt fläskkotlett.

Börja med att skölja köttbiten, torka med papper och skär strimlor över fettranden om det finns någon. Skär strimlor i alla fall för kryddgeggan får bättre fäste då. SKär upp tre till fyra hål genom kotlettbiten och fyll dessa med baconskivor och vitlök, krossad.

Riv vitlöken och gnid in köttet med det. Salta och peppra sedan.
Stick i en kött termometer så du har koll på processen och ställ in i ugnen på ett galler i en långpanna där även ev. rotsaksröra ligger. Håll ugnen på 180 grader tills innertemperaturen är 50 grader.

Under tiden detta sker gör du kryddröran. Rör ihop senap, tomatpuré, worchestersås och soya. Riv av det gula på skalet av en citron med ett riv/cestjärn. Tvätta citronen väl. Rör ihop alltihopa och blanda sist i oljan.

När köttet är ca 50 grader tar du ut det och smetar in det med kryddröran. (PS jag använde min hemgjorda senap)

Höj ugnstemperaturen till 200 grader och ställ tillbaka köttet. När innertemperaturen nått 65 grader kan du ta ut köttet och låta det vila en stund.
Använd skyn som bildats till såsgrund.

Lägg rotsaksröran i en varm skål och täck med aluminium folie.

Ingredienser

Ca 1 kg fläskkotlett med eller utan ben
4-5 klyftor vitlök
2 msk senap
3 msk tomatpuré
Det rivna skalet av en citron (ECO)
1 msk Worcestersås
2 msk soya
2 msk olja, majs eller raps.
Chilipulver eller frukter efter egen smak.

SANYO DIGITAL CAMERA

Kottlett raden med fyllningshålen.

SANYO DIGITAL CAMERA

Baconskivorna förbereds

Färdig för ugnen

Färdig för ugnen

SANYO DIGITAL CAMERA

Kryddröran

 

 

 

 

 

Utkommen från ugnen.

Utkommen från ugnen.

SANYO DIGITAL CAMERA

Dryga 65 grader, färdig.

© 2024 SM5MEK — Drivs med WordPress

Tema av Anders NorenUpp ↑