En hemsida av Jan-Erik Östlund

Het chili i tryckkokare.

Het chili i tryckkokare.

Den här grytan kokas i en timme i tryckkokare, då blir köttet mört och fint.

Ingredienser

  • 1 kg högrev2019-03-01_texas-chili_skar-i-bitar
  • 3 mediumstarka chilifrukter
  • 1 stor gul lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 dl rödvins vinäger
  • 1 msk kakao
  • 3 msk råsocker eller brun farin2019-03-01_texas-chili_fardig-portion
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • salt
  • olja

Tillredning:

Tärna högreven i 2 cm bitar, dela och kärna ur chilifrukterna, är kärnorna kvar blir det mycket hetare. (Egentligen sitter den goda hettan inte i fröna utan i det vita som fröna sitter på.) Skala och skiva löken samt vitlöken. Värm en stekpanna till hög temperatur och bryn köttet i lite olja till fin brun färg. (Umamin har slagit till).
Häll ner köttet i tryckkokaren och vispa ur stekpannan med lite vatten. Häll ner stekskyn i tryckkokaren så hälften av köttet täcks. (ca 0,5 L)
Tillsätt chili, lök, vitlök, tomatpuré, vinäger, kakao, socker och rosmarin.
Sätt på locket och koka upp till fullt tryck. Sänk nu värmen till halva läget så att jämn temperatur erhålls med bibehållet tryck. Tillagas i en timme.
Stäng av plattan och låt trycket sjunka. Ta av locket och smaka av med salt.
Tycker du det blir för löst, ta då en matsked potatismjöl utrörd i 2 dl vatten och blanda i grytan. Låt koka upp igen. Ev. kryddning kan nu göras vid uppkoket.
Servera gärna med kokt potatis eller ris. En klick kimchi ger lite mer fart på anrättningen.
Bon Apetit

© 2024 SM5MEK — Drivs med WordPress

Tema av Anders NorenUpp ↑