Hot Air fryer          air fryer recept          Från Fahrenheit till Celsius.       HEM

Att hamna i hetluften, ja det gör man i en hetlufts fritös…. synd att kalla det fritös, det är faktiskt en mycket praktisk varmluftsugn som arbetar med hetluft och utan olja.
I den kan man tillaga mycket, kött, fisk, grönsaker, äggrätter, fågel, bakverk, pommes frites och andra potatisrätter Mmm. Vad sägs om popcorn eller chips ?

Dessa maskiner har nu funnits ett tag på marknaden och modeller från utrikes säljare börjar komma på den Svenska marknaden. Som med så mycket annat, du får vad du betalar för, tro inte att den billigaste är den bästa för dig, det finns en anledning till det låga priset. Kända märkesnamn kan nog anses som säkra att köpa.
Jag har nu investerat i en apparat med lite större värmekammare, 10 liter. De flesta på Svenska marknaden håller sig på 3-5 liter. Min är av ett Tyskt märke, VitAir Turbo S varmluftsfritös. Klarstein heter företaget som säljer den.

VitAir Smart varmluftsfritös appstyrning/1400 W/7,75 l/20 program Röd

VitAir turbo S, smart varmluftsfritös.

Lite futuristisk i sin stil, men man nyttjar volymen bra med denna form. Vill man ha ännu större så har de några som ser ut som små ugnar, Med samma funktioner som denna men 10 – 12 liters volym för det riktigt stora hushållet. Du kan se dem på Klarstein.se

Den här har temperaturomfånget 50 – 230 grader C, non-stick beläggning, många olika färdiga program, 1600W 230 volt, det är bara två tillbehör som inte ingår, grillspett och grillkorg.
Se mer på Klarsteins hemsida.

Visst finns det andra märken, Philips som jag tycker är för dyra, runt 2500 sek tar dom för 5 liters varianten. Jag gav runt 1900 för denna med alla tillbehör.
Så har vi OBH Nordica, Princess, Anderson, Emiro m.fl. Visst, man kan ha tur och få ett bra exemplar även av de billigaste, men var beredd på extra arbete och besvikelser när det inte går bra. Jag vet av erfarenhet.

Om du tänker beställa från Klarstein så kan jag påpeka att deras hemsida inte går bra med Crome, det går bra att läsa men inte att beställa. då måste du gå in på Microsoft Edge och göra beställningen. Det är något åtminstone i min Crome som deras hemsidesprogram inte gillar.

De levererar via UPS-bud hem till dörren.

HEM