Inlagd Chili
Det är busenkelt att lägga in chili, kan användas till mycket där man vill ha lite hetta på maten. Använd vanlig 1-2-3 lag.
1 dl ättika 12 %
2 dl socker
3 dl vatten
ev. lite peppar eller andra kompletterande kryddor.
20- 30 chilifrukter.
Koka upp lagen tills sockret har smält, låt det svalna lite. Under tiden tvättar du chilifrukterna och hackar dem i cm stora bitar. Den chili jag använder säljs i dag i stora lådor i butiken, det är avlånga röda och gröna, samma sort i olika mognings stadier. De gröna brukar vara lite billigare, låt dem ligga fritt och rumsvarmt så blir de röda på några veckor. Jag tror det är sorten Dutch chili, dock inte säker, någon som vet?
Blanda rött och grönt i en eller flera burkar häll över lagen. Låt stå några veckor, provsmaka så förstår du vaffö man skär den i småbitar.
ANVÄND SKYDDSHANDSKAR OCH GNUGGA INTE I ÖGONEN, du ångrar dig.
OM du inte använt handskar, gnugga in händerna ordentligt i majsolja eller liknande och tvätta därefter med diskmedel för att avsluta med tvål (och vatten).
Här skriver du en kommentar