En hemsida av Jan-Erik Östlund

Jennys Karrésoppa

Den här soppan kom till i all hast med lite rester som låg och ville bli använda.

Så här gjorde jag.
Finhackade en dm morot och en liten potatis samt några tag av det gröna på purjolöken och två blad svartkål. Dessutom finstrimlade jag en karréskiva. Tag 5 dl vatten och en kalvbuljongtärning, koka upp detta och lägg i de finhackade grönsakerna. Koka cirka 3-5 minuter beroende på hur stora tärningar du gjort. Ta sedan köttet och låt det koka med max tio minuter. Det går säkert att använda nöt eller fågel också till denna soppa.
Krydda med lite worcestersås, vitvinsvinäger,soya och eventuellt några stänk fisksås, (2 tsk) ta lite i början  kanske mindre av soyan, max 1 msk och smaka dig fram. Ev. några droppar chilisås. Krydda helst efter egen smak. (Timjan, Dragon, Basilika, valen är många, kanske lite nudlar?)

5 dl vatten
1 kalvbuljong tärning
1 liten morot
1 liten potatis
5 cm av det gröna på purjon
2 blad svartkål eller motsvarande annan kål.
1 skiva fläskkarré
Några droppar soya
Några stänk fisksås
2 tsk Vitvinsvinäger
2 tsk worchestersås

Kryddgrönt av eget val.

© 2024 SM5MEK — Drivs med WordPress

Tema av Anders NorenUpp ↑