En hemsida av Jan-Erik Östlund

Kebabrulle

En enkel kebabrulle för 4 personer på får och nöt.

Ingredienser.

  • 500 g nötfärs
  • 500 g fårfärs eller lamm
  • 1 tsk ~salt
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk paprikapulver ev. rökt
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 msk vetemjöl
  • peppar

Blanda alla ingredienser i en blandare eller stor skål. Forma till en tjock korv, riktigt tjock. Massera den en stund för att få rullen kompakt. Rulla in den i två lager plastfolie och låt ligga över natten, dock minst en timme.
Tag bort plasten från rullen och rulla in den i minst två lager aluminiumfolie, låt ändarna vara öppna så att köttsafterna kan evakueras under tillagningen. Lägg rullen på ett galler med plåt undertill.
Baka i en ugn på ungefär 100 – 120 grader, kolla temperaturen, vissa ugnar går inte bra nere vid 100 graders området. Låt den bakas i ungefär 3 timmar. Kärntemperatur 70 – 75 grader. Stäng av ugnen men låt rullen ligga kvar i eftervärmen 30 minuter. Ta ut rullen och låt den kallna, lägg den sedan i kylskåp över natten. Nu har den fått sin fasthet och du kan skära tunna flak av rullen antingen med osthyvel eller en filékniv som är riktigt vass.

Den här produkten kan du använda till kebabtallrik, pizza, strut med mos i. Ja fantasin sätter väl gränserna. Lämplig sås hittar du på sås sidan.

© 2024 SM5MEK — Drivs med WordPress

Tema av Anders NorenUpp ↑