Ketchup
Jättegod ketchup som slår köpeketchup med flera alnar.
Men se upp, använd förkläde för det stänker kanske en hel del.
- 800 g solmogna eller konserverade tomater
- 1/2 gul medelstor lök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 dl vatten
- 160 g (ca 1 dl ) honung
- 1/2 dl ättika 12 %
- 150 g tomatpuré (ca 1 dl)
- 1 tsk salt
- Koka upp vatten i en stor kastrull. Skålla tomaterna så skalet spricker, tar ett par minuter beroende på hur stora tomaterna är.
- lägg alla ingredienser i en stor, tjockbottnad rostfri kastrull. Absolut INTE aluminium.
- Koka på medelhög värme i ca. 30 minuter. Rör om ofta.
- Mixa och passera om du vill ha ketchupen riktigt slät. Töm den varma ketchupen i steriliserade varma burkar eller flaskor. Ketchupen håller i upp till ett år i kylen. Men då är den troligen redan slut.
Här skriver du en kommentar