En hemsida av Jan-Erik Östlund

Ketchup

Jättegod ketchup som slår köpeketchup med flera alnar.

Men se upp, använd förkläde för det stänker kanske en hel del.

  • 800 g solmogna eller konserverade tomater
  • 1/2 gul medelstor lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl vatten
  • 160 g (ca 1 dl ) honung
  • 1/2 dl ättika 12 %
  • 150 g tomatpuré (ca 1 dl)
  • 1 tsk salt
  1. Koka upp vatten i en stor kastrull. Skålla tomaterna så skalet spricker, tar ett par minuter beroende på hur stora tomaterna är.
  2. lägg alla ingredienser i en stor, tjockbottnad rostfri kastrull. Absolut INTE aluminium.
  3. Koka på medelhög värme i ca. 30 minuter. Rör om ofta.
  4. Mixa och passera om du vill ha ketchupen riktigt slät. Töm den varma ketchupen i steriliserade varma burkar eller flaskor. Ketchupen håller i upp till ett år i kylen. Men då är den troligen redan slut.

© 2024 SM5MEK — Drivs med WordPress

Tema av Anders NorenUpp ↑