En hemsida av Jan-Erik Östlund

Kyckling ugnstekt med rotsaker.

Ingredienser.

  • 1 kyckling 1,5 kg.
  • 1/2 Butternut pumpa
  • 1 gul lök
  • 1 röd lök
  • ca 2 dm purjolök
  • 2 stora morötter
  • 1 palsternacka stor
  • ca 8 små potatisar
  • Ev. ½ kålrot
  • ca 20 brysselkål
  • salt o peppar
  • Lite olivolja och rapsolja

Skölj kycklingen i kallvatten, dela i två bitar. Marinera och låt ligga någon timme. Sätt ugnen på 200 grader.Dela alla rot och grönsaker i lagom små bitar, dela även de största brysselkålen. Lägg kycklinghalvorna på mitten av en långplåt och fyll på med vegetabilierna. Ringla över lite olivolja och rapsolja. Krydda med salt o peppar eller vad du kan tänkas vilja ha. Placera en termometer i kycklingen
Sätt in plåten när ugnen kommit upp till 200 grader. Kör hela satsen i ca en timme. Kycklingen bör nu ha passerat 72 grader C. Ta ur plåten och låt svalna något. Lägg upp kyckling och vegetarier i serveringsskålar. Kvarvarande vätska kan användas som såsbas.
Bon apetit.

Plåten färdig med tillagda citrus frukter (Lime och citron)

© 2024 SM5MEK — Drivs med WordPress

Tema av Anders NorenUpp ↑