En hemsida av Jan-Erik Östlund

Lamm i kål eller får i kål.

Näää, lamm i kål smakar inte kofta så det får man lägga i själv.

Ingredienser:

  • Ca 2 Kg lammgrytbitar
  • Minst 1 Kg vitkål
  • 1 nötbuljongtärning
  • 0,5 l vatten
  • ~ 1 msk Kofta Masala (finns i kryddhyllan på de flesta affärer.)
  • salt efter smak
  • 2 tsk svartpeppar
  • 1 klick smör.
  • 1-2 lagerblad

ev. en nypa chilipulver.

Gör så här: Skär ner köttet i små grytbitar, bryn köttet i omgångar med smöret i stekpanna. krydda. Lägg köttet i en större gryta. Slå på vatten och smula ner buljongtärningen..

Dela kålhuvudet i fyra bitar, skär bort rotstocken. Strimla ner de fyra bitarna och lägg i grytan. rör om så det blandas med köttet. Låt koka upp och sänk till låg värme, rör om då och då, särskilt i början. Koka i ca en timme, provsmaka, är köttet mört är det klart.

Ger en mustig rund och fyllig smak, var dock försiktig med chilin, den kan lätt ta över.

Serveras med kokt potatis och en hög med surkål.

© 2024 SM5MEK — Drivs med WordPress

Tema av Anders NorenUpp ↑