En hemsida av Jan-Erik Östlund

Majonnäs hemlagad.

Hemlagad majonnäs är både godare och bättre än den köpta dessutom billigare.

Det är inte så många ingredienser till den.

  • äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2,5 dl matolja
  • salt och peppar
  • en nypa strösocker, ger en mustigare smak men kan lämnas om man vill ha fram andra smaker, citron t.ex.

Här kan du experimentera lite med smakerna genom att öka eller minska på senapen eller/och vinägern. Ta det varligt.

Gör så här: Separera äggulorna från vitan och lägg i en mixerskål. Lägg även i senap och vinäger. Kör ihop detta med en mixerstav, tillför sedan sakta oljan i etapper tills den börjar tjockna, då kan du öka tillflödet. Det kan gå åt mer eller mindre av oljan beroende på hur stora äggulorna är. När du nått önskad konsistens smaka av med salt och peppar.
Har du ingen stavmixer, kör för hand, tar bara mycket längre tid.

det var allt, Bon Apetit

© 2024 SM5MEK — Drivs med WordPress

Tema av Anders NorenUpp ↑