Första skarpa aktiviteten med LNR4B

Efter ett bankbesök tog jag bussen hemåt, men hoppade av vid lämplig hållplats för att komma in i stadsskogen smff 1502. Efter fem minuters promenad kom jag fram till delen trollskogen, här hittade jag en tjock trädstam i horisontalt läge ? som passade bra att sitta på. Ut med 12 meter rw och ihop med delarna, radio, nyckel, batteri och högtalare, tuner och balun  mm.

Stämde av och körde några cq,n. Plötsligt hörs en svag men rytmisk signal, det var SM7FIG/p som var på alerten. QSB lyfte honom och han hördes riktigt bra, fick 559 vilket han gav mig också. Tack för SMFF 0362. Fortsatte men fick inga fler ff här.
Jag böt band till 40 m bandet. Här var det dött, inga svar, de som hördes var svaga, så jag fortsatte till 30 m bandet. Inte heller här några svar, men jag gick bevisligen ut enligt RBN.

DJ9IE  SM5MEK 10116.5 CW CQ [LoTW] 21 dB 15 wpm 1438z 24 Mar

Så det verkar vara dåligt på HF banden överlag. (A 11 och K 2). 21 dB, inte så illa tycker jag. Inga registreringar på 20 m bandet.
Det började bli lite kyligt, fick ta av mig jackan för att sitta på, stocken var ju blöt.

plockade ihop allt på mindre än fem minuter och traskade tillbaka till busshållplatsen för en lugn hemfärd. Min uteffekt ? Tja… med 9,8 volt batteri så var det ca. 2,5 – 3 W.

72