Nattligt qso på 80m.

Kunde inte sova, låg mer i någon form av dvala, kanske börjat hybernera inför vintern 😉

Så jag gick upp och slog på radion istället, ja kortvågsradion. Lyssnade av några band, det var faktiskt ganska lugnt på alla band. Kanske de vilar sig inför helgens tävling CQWW CW.
På 80 m hördes dock några och jag stannade till vid en station på bandkanten 3501 KHz, det gick ganska fort men efter ett par gånger fick jag signalen, det var TA0/LZ5X. Nåja, kan väl försöka tänkte jag, han gick in 579 ungefär, lite qsb så ibland bättre ibland sämre. Mina störningar låg på S4-5.
Så började han köra cq några gånger, då slog jag till och svarade, responsen blev efter ett par cq ytterligare att han sände SM5? Då upprepade jag mig några gånger, och se han hörde mig, det blev en gummistämpel 599 i båda riktningarna. klockan var 0346 GMT. Som vanligt hade jag 5W och nu min risiga G5RV med ena benet på bandkabeln av en bit upp,troligen jordsidan 🙂

TA0/LZ5X är Bulgarian expedition
Bozcaada island Asiatic Turkey
IOTA AS099 CQ WW CW 2015

Tänk, ett äkta DX på 80m med qrp effekt. (Nöjd)

Sedan lyssnade jag runt lite mer men ganska tyst, det fanns några OM, OK mm som körde lokalt.
Stängde av radion och gick tillbaka till mitt ide och somnade ganska nöjd. Men funderade på om inte den där **^~?&%¤#** G5RV,n borde lagas eller bytas ut, jag har ju en ändmatad windom liggandes, HMMmmmm..    ZZZzzz     zzzzz

Om SM5MEK

Amateur Radio operator. Devoted to QRP and CW both portable and home.
Det här inlägget postades i antenner, DX, Konditioner, QRP och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.