Ny kamera.

Om det blir bättre bilder får vi se senare. Nu har jag en Nikon D3300 i stallet. Objektiven är ett AF-P Nikkor 18 – 55 mm 18 – 55, 1:3,5 – 5,6 G samt ett tele AF-S Nikkor 55 – 200 mm, 1:4 – 5,6 G2 ED. Detta förvaras och transporteras i en väska Andersson medium, grå.

Det var en massa siffror men det är ett paket digital systemkamera med två objektiv.

Den kan även, som många andra digitalkameror, agera filmkamera. Det finns till och med uttag för mikrofon. Den kan ta sekventiellt med 5 bilder per sekund.

Jag hade stora val våndor med en Canon EOS 1300D som konkurrent. Det som avgjorde var dels att Canons paket hade en lucka mellan objektivens område mellan normal och tele. Luckan var 55 – 75. Dessutom hade Nikon mic ingång. Här hade tele objektivet 55 – 200 även stabilisator, det hade inte Canon på 75 – 300 objektivet. Jag fick då offra 100 mm på telen. Summa summarum så vart priset på paketen ganska jämnt trots att Nikon var något billigare som kamera. Jag valde ett lite kraftigare minneskort (klass 10, 90 Mb).

Så nu blir det till att ge sig på att försöka lära sig finesserna på detta underverk. Det är ju rätt årstid att börja, i går provade jag lite och fick några hagelkorn med basilika i förgrunden. 😉

Viss är de väl lika varandra ?

 

Om SM5MEK

Amateur Radio operator. Devoted to QRP and CW both portable and home.
Det här inlägget postades i Foto, Okategoriserade, övrigt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.