Nya ryggor åt mina portabla stationer.

Sedan en tid har jag min IC703 med alla tillbehör och antenn i en 38 liters ryggsäck från Asaklitt. Jag får även plats med regnkläder och matsäck. Till råga på allt sitter den bra.
Antennen är en koaxtrap dipol för 80 och 40 meter. Kan kompletteras med en avstämbar vertikal.

Till min FT817ND har jag en 30 liters säck som från början var avsedd till en laptop. Den passade riktigt bra här. Även här får allt plats inklusive antenn och matsäck.

SANYO DIGITAL CAMERASANYO DIGITAL CAMERA

 

Bilderna ovan visar hur det ser ut när packningen är trafik klar. Vid transport lyfts tunern ner i fickan under. Antennen blir nog en 15,3 m Random wire med 64:1 balun. Ev. kan även den avstämbara vertikalen följa med.
Batteri till båda är 7,2 A 12 V bly-gel. med Glasfiberförstärkning inuti. Dessa batterier kan arbeta i lutande lägen vilket inte den gamla typen utan glasfiber kunde.

I dag fick jag en tredje ryggsäck som verkar lovande. Volym 30 L, färg svart. Märkeslös (Kina). Finns på Allforsurvival.com.
En snabb överblick gav tillkänna att det verkar vara ett fint jobb utfört på den. Sömmarna satt bra och kantband på alla sömmar inuti säcken. Flertalet fickor, små och stora att glömma sina småprylar i. Div. möjligheter att spänna och fästa saker som t.ex. extra fickor.

En liten nackdel hade den, den var föredömligt nog försedd med midjeband, men det räcker inte till för en välvuxen vikinga ättling. Det saknades ca 2,5 – 3 dm. 🙁
Positivt var bröstremmen som ger en betydligt bättre stadga av säcken när man inte har midjebältet på. En annan kul grej var att bakom ryggplattan fanns en lite dold ficka där man kan placera tex. ett sittunderlag och eventuellt få lite mjukare åt ryggen om man bär något hårt innerst.

I den nedre fickan kan man placera sin qrp rig, tex. FT817 med tillbehören i den övre.

ryggsacksvart1

 

Eventuellt får man lägga batteriet i botten på den nästkommande fickan inåt. Där finns även gott om utrymme för en smidig antenn och matarledning. Långa föremål kan spännas fast utvändigt i vertikalt läge.

Den här säcken används redan av många qrp hikare i Europa och även USA.

Jag kommer under hösten att prova denna säck vid mina utflykter. Kommentarer kommer att läggas både här och på min FB sida.

Företaget som levererar denna i Sverige är nystartad och blir efterfrågan stor så kan det bli lite väntetid i leveransen, men du ser på deras hemsida om den finns i lager.

 

 

 

 

Om SM5MEK

Amateur Radio operator. Devoted to QRP and CW both portable and home.
Det här inlägget postades i antenner, Batterier, Blogg, byggen, övrigt, QRP och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.