Nytt aktivitetsprogram, BOTA.

bveaches on the air logo

Ett för Sverige nytt aktivitetsprogram har startat. Det är BOTA, Beaches on the air. Dess regel är enkel, du registrerar dig på deras hemsida, gratis. Sedan kan du aktivera de stränder som finns i deras lista. Du skall befinna dig någonstans på badstranden. Har du någon strand i närheten som inte finns med kan du anmäla den på deras hemsida om du är inloggad.
Programmet började i Sverige den 23 januari 2016 och den första aktiveringen gjordes av SA7LOO, Hans från SM/SS/024 Lomma norra. Han fortsatte senare till ytterligare en strand SM/SS/023, ridandes på sin moutain bike. (el. liknande).

SA7LOO fordonet, observera halkskydden av buntband.

SA7LOO fordonet, observera halkskydden av buntband. Fotograf Hans Loo, SA7LOO

Visst ser det kallt och ruggigt fint ut på bilden med Hans trogne springare.
Obs antennen ute i vattnet, troligen var där lös sand att sticka ner masten i.
Så här kommenterade Hans sina resultat via Facebook : 35 QSO:s on 20 m, and 5 on 17 m. Fun, but probably even more enjoyable during summertime. 😉
Nästa meddelande sade: The cable ties works in snow, but not very well on asphalt. They were all gone on my back wheel when I got back home. 😉 Engelska då Facebooksidan var av den arten. Här en video från Lomma beach.

Det här måste man ju hänga på, badstränder finns det ju överallt i detta land. Jag har en några kilometer bort som finns på listan (SM/OM/003 Lyssnareängen). Men… det finns ytterligare en 3 – 4 st stränder i Uppsalas närhet som så småningom kommer att anmälas till programmet. Dessa ligger dessutom i naturreservat och SMSS, så klart. Det här måste vara en bra sak att komplettera SMSS aktiviteter med.

Hur programmet kom till Sverige? Vet inte säkert. Jag fick tag på deras hemsida och undrade hur man kunde få in de Svenska stränderna. Svaret blev att man skulle kontakta den nationella anordnaren. Någon Svensk representant finns inte svarade jag.
Två dagar senare såg jag en blänkare på Facebook att Sverige nu var anslutet till BOTA och en lista på en massa stränder hade skapats. Så började det.

Här är adressen till den tillfälliga enkla Svenska sidan: https://qrphamradio.wordpress.com/

 

 

Om SM5MEK

Amateur Radio operator. Devoted to QRP and CW both portable and home.
Det här inlägget postades i Awards., Blogg, BOTA, QRP, Qso, Senaste Nytt, SMSS och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.