En hemsida av Jan-Erik Östlund

Picklad blomkål.

Ett bra tillägg till kött, fisk,fågel, och skaldjur, kokta liksom stekta eller grillade. Kan även pigga upp i en sallad eller soppa.

  • 500 g. blomkål
  • 2 dl vitvinsvinäger eller 7% ig ättika.
  • 4 dl vatten
  • 200g strösocker
  • 10 lagerblad.
  1. skölj blomkålen väl och låt den rinna av en stund.
  2. Skär blomkålen i små buketter.
  3. Koka upp vinäger, vatten, socker och lagerblad.
  4. Slå den kokande lagen över blomkålen och sätt på locket på burken.
  5. Förvara mörkt och svalt.

Att tänka på är att inte använda lock av metall då metallen reagerar ihop med syran i ättikan. Jag använder konservburkar med glaslock av märket Fido från Italia land. De är starka, trycktåliga och har en bra form.

© 2024 SM5MEK — Drivs med WordPress

Tema av Anders NorenUpp ↑