Den här potatissalladen gillar jag för dess smakmix och lite krispighet med syrliga äpplen med potatisen. En dressing på yoghurt och majonnäs, du kan ta gräddfil eller crème fraiche istället för yoghurt.

Gör så här:

Koka potatisen skalad, låt den kallna. Tärna upp potatisen i önskad storlek.

Dressing:

Blanda ihop yoghurt (crème fraiche) majonnäs, salt, peppar och senap i en stor bunke, Finhacka den lök du ev. vill ha i (purjolök, gräslök, rödlök eller gul lök) tillsätt löken.
Smaka av, tillsätt mer av de smaker du tycker saknas. blir det för mycket kryddat, blanda då ner mer av mjölkprodukterna.
Skär gurkan i mindre bitar, så även med rädisorna. Tillsätt allt till dressingen. Blanda allt ordentligt innan du tillsätter potatisen.
Tillsätt den delade potatisen och rör ner försiktigt så potatisen inte går sönder.

Du kan efter eget tycke och smak tillsätta vitlök och eller chili, var särskilt försiktig med chilin då dess styrka kan växa lite med tiden i salladen.

Ingredienser:

  • 800 gram potatis, gärna färsk
  • 1 – 2 syrliga äpplen
  • 8 cm purjolök eller en liten rödlök
  • 15 cm gurka (slang)
  • 8 rädisor

Dressing:

  • 2 dl yoghurt eller crème fraiche
  • 1 dl majonnäs gärna hemslagen
  • 2 msk senap
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm vitpeppar nymalen
  • ev. 2 – 3 msk finhackad gräslök

Denna potatissallad kan med fördel sättas ihop dagen innan för att smakerna ska safta till sig under natten i kylskåpet. Förvaras i kyl med plastfolie över.
Hållbarhet ca. fem dagar i kyl.