QSO på 70 cm bandet med CW.

Såg på klustret att några Svenska stationer var spottade på klustret så jag tände blåslampan och fick igång min gamla IC706MkIIG, kopplade in min lilla X-30 vertikal på taket och snurrade runt lite. Jag hörde en SK0EN på ssb först. Efter deras qso gjorde jag ett anrop men fick inget svar. jag tror han qsy,ade till annan frekvens, hörde något om det i bakgrunden. Så jag snurrade runt lite och hittade honom på 432.205 först men sedan försvann signalen…igen. Efter lite mer snurrande på VFO,n hittade jag stationen, nu på 432.185. Jag gjorde ett nytt försök och fick kontakt. Så nu har jag även ett qso på 70 cm cw utan repeater med Väddö, i alla fall en bra början med en x30 och 30W. Synd att jag inte hörde SM7 och SM1 stationerna.

Signalrapport 599 x 2 mellan JO89tt och JO99jx. (så klart) klockan var 20.54 GMT

Om SM5MEK

Amateur Radio operator. Devoted to QRP and CW both portable and home.
Det här inlägget postades i Blogg, övrigt, Qso, Senaste Nytt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.