Resan till Stordammen. CVSU

I dag var första dagen på det nya aktivitetsprogrammet Svenska Sjöar (SMSS).

Jag packade ihop mina prylar och åkte med bussen till Sävja och klev av vid Stordamms skolan. Härifrån hade jag at välja en skogsstig på 700 meter eller en sträcka som verkade vara röjd på ca 1,5 Km. Jag valde den senare. Med min kondis tog det en god stund med många vilopauser, det var inte helt lätt att släpa på vagnen med ett icke halkfritt underlag med bitvis snö. Framme efter många stopp för beskådande av skogen. pust pust…
Träffar två trevliga typer här med en lika trevlig jycke. Nu plockar jag upp min station och monterar ihop antennen samt stämmer av stordammen5den. Ordnar med lite ordning på stationsplatsen och lägger fram loggpapperen, men var f-n är pennan?? INGEN PENNA!!!
SUCK, sitter och lyssnar lite, det är helt störningsfritt men hittar en frekvens som är tyst. Jag kör 2 cq anrop, mest för att få se hur RBN hör mig.

de dx freq cq/dx snr speed time
DJ9IE  SM5MEK 7018.8 CW CQ [LoTW] 3 dB 14 wpm 1258z 01 Mar
ES5PC  SM5MEK 7018.8 CW CQ [LoTW] 3 dB 14 wpm 1258z 01 Mar

Inte så illa med 1W ut och en liten vertikal utan jordplan.

Nu plockar jag ihop och satsar på en tidigare buss än beräknat. Fick bara vänta 20 minuter. Så det slutade bra, det gick fortare att ta skogsstigen på 700m.

Vi får väl se vad jag glömmer nästa gång, åka med själv kanske.
Det var i alla fall vackert väder.

Om SM5MEK

Amateur Radio operator. Devoted to QRP and CW both portable and home.
Det här inlägget postades i Blogg, QRP, QRPp, resor, Senaste Nytt, SMSS och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.