En vårlig resa till Öregrund.

BasqueBelarusianCatalanChinese (Traditional)CroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFinnishFrenchGalicianGeorgianGermanGreekIcelandicIndonesianIrishItalianLatvianLithuanianMacedonianNorwegianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwedishTurkishUkrainianWelsh

Så har jag då gjort ett nytt besök till Öregrund. Den här gången var det betydligt varmare och svaga vindar från land.

Bussen ut var ganska tom, kanske tiotalet passagerare till de olika orterna. Känd fd. politiker med ombord, det var länge sedan hon var aktiv, den gode Birgitta Dahl.

Väl framme gick jag en runda för att bekanta mig med parkområdet och hittade en scen som gömde sig bakom fyrskeppet. Här var det skugga som skyddar mot den intensiva solen.

Jag kopplade ihop min station, tog en välbehövlig andra frukost i form av en kopp té. Bökade en del med SWR men hittade orsken och satte dit en balun på 1:1 så fixade det sig. Matarkabeln gick upp över scengolvet och kom därmed över spolen på antennen så det blev en viss koppling där.

Satte igång och lyssnade över 20 m bandet. Jag hittade en HB station som ropade CQ på 14.060, HB9DAX, han gav mig 569, vi har kört flera gånger tidigare. Efter ett antal qso,n och en lunch med pastaslallad och god sås fick jag R2NAB i Kaliningrad med signalrapport 599, det är ju bara vatten (Baltic sea) mellan oss. Därefter, 45 minuter senare fick jag OK2PFA som gav 599.

Var det dåliga konditioner eller var det dåligt med operatörer på banden? Försökte på 18 meter men fick inga svar trots idoget CQ ande i mer än 30 minuter. jag packade ihop och gick den korta vägen tillbaka till bussen.

Strax innan bussen ska avgå kommer färjan från Gräsö in, det är ordnat så. I dag kom en stor flock människoliknande varelser från en buss som körde av färjan och embarkerade sig i ”vår” buss. Ve och Fasa, nu blev det både trångt och varmt. Många och stora väskor har de så föraren får öppna bagageutrymmet åt dem.. Det är helt fullt i bussen när vi lämnar Öregrund. När vi lämnar Östhammar är det stående passagerare från baksätet fram till förarplatsen, väl sammanpackade.

Fredag eftermiddag, borde det inte gå fler bussar från Östhammar, det lär ju finnas en snabb buss från Östhammar till Uppsala ??

           Klicka för större bild.

En kort video här.