Höstbesök i Öregrund med överraskning.

BasqueBelarusianCatalanChinese (Traditional)CroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFinnishFrenchGalicianGeorgianGermanGreekIcelandicIndonesianIrishItalianLatvianLithuanianMacedonianNorwegianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwedishTurkishUkrainianWelsh

Den 3/9 2014 var jag åter till Östhammar (JP90fi) och slog ”läger” norr om färjeterminalen på den yttersta udden av parken. Med mig hade jag ett gäng oskygga gäss, dum som en gås brukar man säga, men för nära får man inte komma, då flyr dom.

Goose

Bilden visar den som verkade vara ledare.

Mycket ”rester” efter de små lortgrisarna så man får se upp med var man trampar.

Jag fick i alla fall upp stationsplatsen snabbt, då utrustningen nu bantats till nära nog det nödvändigaste.  Jag körde denna gång med min BPackningskoll.CR, jag gillar denna lilla cw station. Till antenn blev det såklart den nyaste, 4ant, vertikalen och batteri det lilla och lätta LiPol paketet. Vid packningskollen dagen innan togs bl.a. kastlod bort. Extra adaptrar och annat smått junk togs bort, lättare staglinor istället för grövre mer trasselfria. Allt inklusive kamerastativ och bords skiva och stol kunde packas till fiskeväskan. Även en del av matlådorna fick plats.

När jag fotat klart miljön, glömde ta en bild av stationsplatsen denna gång, attans gäss. Jag satt ca en meter över havsytan och ca tio meter från vatten brynet.
Så började jag köra cq för att synas på RBN. Höll på en stund på 14 061 innan något svar kom, det var DL3MFJ som fick äran att vara först. Därefter blev det en OK station.

Det var trögt på 14 så jag gick upp till 18087 och jag slog en del cq, så fick jag höra en svaaag men fin klar signal och fick hålla för hörlurarna så bullret utifrån dämpades.
Jag trodde knappt mina öron, det var K4DY Les från Hicory i NC som jag gav 229, jag fick tillbaka 429. Vi hade ett fullständigt qso med namn qth och utrustning. Vad hände? Fick jag en privat dukt över pölen, eller var det havsytan som hjälpte till såpass?  Jag körde dessutom reducerad effekt, 3 W.  Efter detta blev det lite fika och smörgås att fira med.

Under eftermiddagen blev det sedan ytterligare tre Europeiska stationer, DL4, R3 och HA7.

Jag har nu fått klart för mig att rigg och antenn fungerar och trivs bra ihop.