Skånsk senap
En senap med pepparrot och ingefära som ger ett fint lyft till smaken av denna senap. 1. Lägg senapsfröna i kallt vatten och koka upp.
- 3/4 dl gula senapsfrön
- 1/2 dl bruna senapsfrön
- 1 1/2 dl vatten
- 1 msk. fint riven pepparrot
- tsk. fint riven ingefära
- 1 tsk. salt
- 3 msk. vitvinsvinäger
- 3 msk. honung
- 1/2 dl solrosolja
- Lägg senapsfröna i kallt vatten och koka upp.
- Mixa med stavmixer i 3-4 minuter.
- Tillsätt pepparrot och ingefära och mixa snabbt.
- Häll i salt, vinäger, honung och olja, mixa till en jämn konsistens.
- Häll senapen på en steriliserad burk. Låt senapen stå och mogna några dagar, helst en vecka innan du brukar den. Håller flera månader i kyl.
Här skriver du en kommentar