En hemsida av Jan-Erik Östlund

Skärgårds sill.

Använd saltsill urvattnad under natten, eller 5 minuters sill, 2 förp. á 420 g.

Innehåll.

  • 6 sillfileér eller se ovan
  • 2 dl majonnäs
  • 3 dl gräddfil eller youghurt.
  • 1 dl finhackad gräslök, gärna färsk
  • 1-1,5 dl finhackad dill, gärna färsk
  • 160 g mixad rom eller stenbitsrom (röd)
  • 1 msk. färskpressad citronjuice
  • salt o peppar efter smak
  1. Vattna ur sillen noga enl. anvisningar
  2. Blanda allt utom sillen i en bunke krydda med salt och peppar
  3. Häll av och skölj sillen och skär den i bitar. Blanda ihop med röran
  4. Lägg allt i en ren glasburk och låt stå i kylen 1-2 dygn före servering.

Var noga med urvattningen om du använder saltsill, hellre för länge än för kort tid. Byt vattnet flera gånger.
Vid servering dekorera med några dillvippor.

© 2023 SM5MEK — Drivs med WordPress

Tema av Anders NorenUpp ↑