Skärgårds sill.
Använd saltsill urvattnad under natten, eller 5 minuters sill, 2 förp. á 420 g.
Innehåll.
- 6 sillfileér eller se ovan
- 2 dl majonnäs
- 3 dl gräddfil eller youghurt.
- 1 dl finhackad gräslök, gärna färsk
- 1-1,5 dl finhackad dill, gärna färsk
- 160 g mixad rom eller stenbitsrom (röd)
- 1 msk. färskpressad citronjuice
- salt o peppar efter smak
- Vattna ur sillen noga enl. anvisningar
- Blanda allt utom sillen i en bunke krydda med salt och peppar
- Häll av och skölj sillen och skär den i bitar. Blanda ihop med röran
- Lägg allt i en ren glasburk och låt stå i kylen 1-2 dygn före servering.
Var noga med urvattningen om du använder saltsill, hellre för länge än för kort tid. Byt vattnet flera gånger.
Vid servering dekorera med några dillvippor.
Här skriver du en kommentar